Kör vänta stopp

Jag körde Lund – Arlöv. Kollegan körde Hässleholm – Lund. Dessa två sträckor är några av landets mest trafikerade. Det sägs att i rusningstrafik så är bommarna över alnarpsvägen endast uppe nio minuter på en timme! Jag kan rekommendera er att ta en annan väg med bilen om ni befinner er i området. Det som hände drabbade min kollega och är i efterhand lätt att skratta åt, men när det hände var det inte så kul.

Det uppstod ett bra läge att skicka ett godståg söderut från Hässleholm för att södergående X2000 blivit lite sent på grund av någon händelse norr om malmöfjärrens område. Kollegan ritade och planerade i sin graf, men snart insåg man att godståget inte skulle hinna hela vägen ner till Eslöv innan x:et var ikapp. Det fick bli in på sidan i Stehag. Två blockar innan Stehag gick tågvägen in. Detta skulle bli bra, x:et var inte i Höör än och trafiken på uppspåret var i Eslöv. X:et passerade Höör och tåget norrut lämnade Eslöv. Godståget i Stehag hade inte tagit infarten än…vad var det som hände? Ett samtal till föraren i x:et med en förklaring vad som var på gång ”Jo, det var ett godståg som skulle in på sidan, sen blir det kör igen”. Godståget var fortfarande på sista blocken. Vad i hela friden? Hade det gått sönder? En påkörning? Som grädde på moset var föraren inte inloggad i mobisiren. Tiden gick. Nu stod x:et stilla i säcken med ett öresundståg bakom och strax ännu ett tåg till då pågen hade anlänt Höör och snart skulle lämna för vidare resa söderut. Och trafiken norrut var spärrad då tågvägen för godståget på nerspår in till sidan korsar uppspåret i Stehag. Telefonen ringde ilsket på alla linjer. Till slut får kollegan tag i föraren av godståget och undrar om något hänt eftersom man inte kör in i Stehag? ”Nääää” säger föraren lite lojt ”jag gillar inte vänta stopp, så jag väntar på bättre signalbild”…ibland undrar man?

Jag har ingen bra bild att illustrera berättelsen ovan, så jag bjuder på ett nytvättat Rc från Malmö Central en tidig morgon i oktober. Och bara för att vara extra tydlig…tåget på bilden har inget med berättelsen ovan att göra.

131024- 25

1 tanke på “Kör vänta stopp

Lämna en kommentar